Cara Menggunakan Pemasaran Sasaran Dengan Google AdWords

Pemasaran

Terdapat tiga kunci utama untuk mewujudkan perniagaan afiliasi dalam talian yang berjaya. Anda mesti tahu produk apa yang hendak dipromosikan, di mana untuk mempromosikan produk ini, bagaimana mempromosikannya. Masalah dengan kebanyakan guru pemasaran internet adalah mereka hanya memberi anda teka-teki afiliasi. Mereka akan menunjukkan kepada anda satu atau dua elemen utama bagaimana menjana wang, bukan keseluruhan gambaran. Saya akan memulakan siri artikel dalam talian saya yang menampilkan Google AdWords.

Google Ads adalah salah satu kaedah mega888 yang paling berkesan untuk menjual produk anda dalam talian. Malangnya, anda juga boleh menghabiskan banyak wang jika anda hanya menggunakan pemilihan kata kunci. Mengetahui di mana untuk mempromosikan dengan Google adalah kunci. Semasa anda membuat kempen dalam talian seterusnya, perhatikan untuk melihat apakah lalu lintas anda diarahkan dengan berkesan.

Apa yang anda mahu cari adalah lalu lintas yang disasarkan. Sekiranya anda mempromosikan produk yang menyembuhkan jerawat, anda mungkin tergoda untuk menggunakan “jerawat” AdWord dalam carian anda. Ini boleh menjadi kesalahan besar. Cuba sasarkan usaha anda pada demografi individu yang terdedah kepada gangguan. Berumur 13-20 tahun dikategorikan sebagai penghidap jerawat. Dengan Google AdWords, anda dapat menentukan demografi tertentu berdasarkan usia, sehingga meningkatkan keberkesanan dana iklan anda.

Pengasingan demografi hanyalah salah satu daripada beberapa kaedah segmentasi pasaran. Anda juga boleh menargetkan menggunakan geografi, tempat tinggal orang, dan psikografik, cara berfikir orang. Anda bahkan dapat menentukan dengan tepat URL mana yang ingin anda targetkan dengan kempen anda. Ini sangat penting dengan produk khas.

Banyak orang yang saya telah bercakap dengan yang menggunakan Google AdWords kehilangan “pasaran sasaran” mereka dan percaya bahawa teknik semburan dan mangsa berfungsi dengan baik. Saya akan memberitahu mereka bahawa jika anda telah bekerja keras untuk wang anda di internet, anda harus menghabiskan wang iklan anda dengan bijak. Seperti yang mereka katakan, senang datang, senang pergi. Membuat iklan tanpa sasaran adalah seperti membuang wang anda di kasino.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *